WhatsApp versleutelt berichten

Posted on by admin

WhatsApp gaat voortaan alle gesprekken die met de chatdienst worden gehouden versleutelen. Op die manier kunnen hackers, en ook medewerkers van WhatsApp, de berichten niet meer lezen.

Messenger
Met de zogenoemde ‘end-to-end encryptie’ kunnen alleen de verzender en de ontvanger de boodschap ontcijferen. De functie was eerder al op delen van de app beschikbaar, maar het geldt nu voor alle berichten die je verstuurt en ontvangt.

Wanneer de functie in werking is getreden krijgen gebruikers de volgende tekst in beeld: „Voor berichten die u naar deze chat verzendt en de gesprekken die u maakt, wordt vanaf nu gebruikgemaakt van end-to-end encryptie. Tik hier voor meer informatie”.

De versleuteling van data is de afgelopen tijd een hot topic in de Verenigde Staten. Ook voor opsporingsdiensten blijven de berichten nu namelijk onleesbaar. De FBI probeerde onlangs Apple er via de rechter toe te dwingen om een iPhone van San Bernardino-schutter Syed Farook te ontgrendelen. Apple weigerde dat echter, omdat dat de deur open zou zetten voor hackers. De FBI wist de telefoon daarna zelf te kraken.

WhatsApp heeft wereldwijd een miljard gebruikers. In Nederland is de chatdienst enorm populair.